Рафаел Надал и Роджър Федерер продължават успешно победния си ход в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями с общ награден фонд 4 500 000 долара.

В среща от третия кръг на надпреварата световният номер едно без особени затруднения отстрани своя сънародник и добър приятел Фелисиано Лопес с 2:0 сета, в отделните части 6/3, 6/3.

Първата част започна с поделено надмощие на сервиращите, но в шестия гейм Рафа реши да демонстрира класата си и след великолепна игра от основната линия и серия от красиви завършващи удари успя да стигне до пробив, който в последствие дори затвърди за крайното 6/3.

Шестият гейм отново се оказа ключов за развитието и на втория сет, в който “Ел Торо” стигна до необходимия му брейк и до края на срещата така и не позволи на Лопес да застраши преднината му.

Така за влизане на четвъртфиналите Рафаел Надал ще спори с победителя от мача Жо-Вилфред Цонга – Александър Дългополов.

В същото време, не толкова убедително, но пак след чиста победа, своето място на осминафиналите си осигури и световният номер 3 Роджър Федерер, който отстрани със 7/6, 6/4 аржентинеца Хуан Монако.

От самото начало на този двубой Федерер и Монако предложиха оспорвана битка, успяха дори да си разменят по един пробив, а в последвалия тайбрек Маестрото показа по-здрави нерви и след 7:4 измъкна първия сет.

Втората част продължи с равностойната игра, но в деветия гейм Федерер стигна до пробив в подаването на Монако, след което безпроблемно сервира за крайния успех.

Останалите резултати:

III кръг:
 /мъже/
Флориан Майер 6 3 6
Николас Алмагро 1 6 1
Оливие Рокус 1 6 6
Михаил Южни 6 3 3
IV кръг:
 /жени/
Йелена Янкович 6 6
А. Медина Гаригес 1 3
Агниешка Радванска 6 6
Франческа Скиавоне 0 2