Днешната състезателна програма на супер турнира “Сони Ериксон Оупън” предлага доста интригуващи двубои, в които са замесени някои от топ тенисистите, както при мъжете, така и при дамите.

Началото на централния корт в Крандън парк ще дадат Мария Шарапова и Саманта Стоусър, като тук освен мощната размяна на удари от основната линия, по всичко изглежда, че ни очаква и доста драматизъм.

Веднага след приключването на този двубой сили ще премерят световната номер 1 Каролине Возняцки и състезаващата се за Германия Андреа Петкович, като в този сблъсък на пръв поглед датчанката не би трябвало да има сериозни затруднения.

Градусите на емоциите ще градират успоредно с покачването на температурите в Маями, защото третият двубой от програмата е между Роджър Федерер и Хуан Монако, а непосредствено след това предстои и изцяло испанският сблъсък между Рафа Надал и Фелисиано Лопес.

Ако не се стигне до някаква грандиозна изненада супер фаворитите – Федерер и Надал с лекота би трябвало да си осигурят мястото на осминафиналите, където ще ги очакват доста по-сериозни съперници.

За вечерната сесията организаторите са заложили два мача – Александър Дългополов срещу Жо-Вилфред Цонга и “черешката на тортата” – Ким Клайстрес срещу Ана Иванович.

Ето и цялата програма за днес:
(приблизителният начален час е в българско време)

  Стейдиъм
18.00 ч. Мария Шарапова
  Саманта Стоусър
следва Каролине Возняцки
  Андреа Петкович
не преди Роджър Федерер
21.00 ч. Хуан Монако
следва Рафаел Надал
  Фелисиано Лопес
не преди Жо-Вилфред Цонга
2.30 ч. Ал. Дългополов
следва Ким Клайстерс
  Ана Иванович