Двукратният носител на трофея Роджър Федерер записа очаквана победа на старта на кампанията си в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями с общ награден фонд 4 500 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата швейцарецът, който е поставен од номер 3 в основната схема, с лекота преодоля Радек Щепанек с 2:0 сета, в отделните части 6/3, 6/3.

Мачът започна с поделено надмощие на сервиращите, но постепенно Маестрото иззе инициативата, стигна до пробив на нула в шестия гейм, който в последствие се оказа напълно достатъчен за успеха в първия сет.

Сценарият от първата част се повтори с пълна сила и във втория сет, когато в началните минути Щепанек създаде илюзията, че може да бъде равностоен на именития си съперник, но проблясъците му бяха съвсем епизодични и крайно недостатъчни за нещо повече от резонна загуба.

Така след само 63 минути игра Роджър Федерер си осигури мястото в третия кръг на турнира, където ще срещне аржентинеца Хуан Монако, преодолял по-рано днес Серхи Стаховски с 2:1 сета.

Резултатите до момента:

II кръг:
Фелисиано Лопес 7 3 6
Хуан Игнасио Чела 6 6 4
Жо-Вилфред Цонга 6 6 6
Тимурас Габашвили 3 7 3
Михаил Южни 6 6
Йен-Сун Лу 1 0
Ал. Дългополов 6 5
Андреас Сепи 1 3  R