Преминалият през ситото на квалификациите Алекс Богомолов (САЩ) сътвори най-голямата изненада в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями с общ награден фонд 4 500 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата 118-ия в световната ранглиста представител на домакините взе скалпа на световния номер 5 Анди Мъри, побеждавайки го категорично с 2:0 сета, в отделните части 6/1, 7/5.

Още от първите минути на двубоя стана ясно, че днес британецът ще има сериозни неприятности, след като влезе в мача тотално разконцентриран, допусна множество непредизвикани грешки и след три безответни пробива, малко изненадващо, но напълно резонно, загуби първия сет с 1/6.

Вторият сет се превърна в рецитал на пробивите, но в крайна сметка отново Дългополов бе на печелившата страна и след час и 36 минути игра той стигна до така ценния успех.

Така кризата в представянето на Анди Мъри през последните три месеца се задълбочава, след като шотландецът няма победа от спечеления полуфинал в Мелбърн срещу Давид Ферер.

Останалите резултати:

II кръг:
Робин Сьодерлинг 3 6 6
Иван Додиг 6 2 4
Виктор Троицки 6 6
Марсел Илхан 3 3
Марди Фиш 6 6
Жулиен Бенето 4 3
Пабло Андухар 3 7 6
Фернандо Вердаско 6 6 4
Микаел Лодра 6 6
Ксавие Малис 2 3