Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров приключи участието си на престижния международен тенис турнир от сериите “Мастърс 1000” в Маями с общ награден фонд 4 500 000 долара.

След двете си чудесни победи в квалификациите, днес в среща от първия кръг на основната схема, българинът отстъпи с 0:2 сета пред 36-ия в световната ранглиста Серхи Стаховски (Укр), в отделните части 2/6, 4/6.

Още от първите минути на двубоя стана ясно, че днес Григор не е в оптимална кондиция – първият сервис не функционираше, измъкна трудно началните си два сервис гейма, но при 2/2 украинецът записа серия от четири поредни гейма и сложи точка на спора в първия сет.

Преимуществото на Стаховски продължи и в началото на втората част, когато той стигна до ранен пробив, но малко изненадващо, с оглед на случващото се на корта, още в следващия гейм Димитров стигна до рибрейк и запази интригата в сета.

Последваха няколко убедителни гейма за сервиращите, за да се стигне до десетия гейм, в който Григор отново допусна серия от грешки и загуби подаването си, а с това и мача.

Така българинът приключи участието си в Маями, като с достигането си до основната схема си осигури 26 точки за световната ранглиста и малко над 7 000 долара от наградния фонд.

Останалите резултати до момента:

I кръг:
Андреас Сепи 6 6 6
Миша Зверев 2 7 1
Тимурас Габашвили 6 7
Даниел Брандс 2 6
Радек Щепанек 6 7
Фабио Фонини 3 6
Филип Пецшнер 6 7
Флоран Сера 1 5
Янко Типсаревич 6 7
Робин Хаасе 4 6