От днес до трети април на тенис комплекса в Кей Бискейн ще се проведе супер турнира “Сони Ериксон оупън” с общ награден фонд 4 500 000 долара.

За наша радост в тазгодишното издание на надпреварата ще имаме българско участие, както при мъжете – Григор Димитров, така и при дамите, в лицето на Цвети Пиронкова.

И докато Григор трябваше да извоюва правото си да попадне в основната схема, успешно преминавайки ситото на квалификациите, младата пловдивчанка е поставена в схемата и ще стартира кампанията си директно от втория кръг.

Днешната програма от турнира предвижда някои доста любопитни сблъсъка, като несъмнено с най-голям интерес ще се следят тези между Хаун Мартин Дел Потро и Рикардо Мело, както и този между Николай Давиденко и Кевин Андерсон.

Към момента формата на Дел Потро и Давиденко се развива в противоположна посока – аржентинецът все повече започва да напомня за най-добрите си дни, докато руснакът продължава да е непостоянен.

При дамите ярко се открояват два сблъсъка – този между Динара Сафина и Йелена Докич, както и изцяло френския двубой между Ализе Корне и Вържини Разано.

Ето и програмата за днес: (приблизителният начален час е в българско време)

  Стейдиъм   Грандстен
17.00 ч. София Арвидсон 17.00 ч. Пън Шуей
  Бетани Матек   Грета Арн
следва Николай Давиденко не преди Иван Любичич
  Кевин Андерсон 20.00 ч. Паоло Лоренцо
следва Кимико Дате следва Сантяго Хиралдо 
  Зузана Ондрашкова   Игор Андреев
следва Хуан Мартин Дел Потро
  Рикардо Мело
не преди Йелена Докич
1.30 ч. Динара Сафина
следва Джеймс Блейк
  Майкъл Ръсел