Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започна с победа участието си на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями с общ награден фонд 4 500 000 долара.

В среща от първия квалификационен кръг хасковлията, който е поставен под номер 1 в пресявките, успя да отстрани с 2:0 сета представителя на Южна Африка Рик Де Вост, в отделните части 6/4, 7/6.

Двубоят започна с трудно спечелен сервис гейм от българина, а в последствие се наложи да отразява и три брекпойнта, но постепенно Димитров стабилизира играта си и дочака своя момент в десетия гейм (при 5/4), когато стигна до пробив и затвори първия сет.

Във втората част мачът стана още по-равностоен, като пръв до брейк стигна южноафриканецът, но българинът отговори светкавично и изравни за 4/4.

Последваха няколко убедително спечелени гейма от сервиращите и логично се стигна до тайбрек, в който Гришо бе повече от убедителен и след 7:2 сложи точка на спора.

Така първата ни ракета вече си осигури 8 точки за световната ранглиста, а следващият му съперник ще бъде победителят от сблъсъка между Никола Масу и Михал Пжесиежни.

Резултати:

I квалификационен кръг:
Робърт Кендрик 6 7
Франко Скугор 2 6
Юлиан Райстер 6 6
Ал. Домиян 2 3
Тим Смишек 6 6
Дуди Села 1 4
Франк Данчевич 7 6
Брайън Дабул 6 1
Майкъл Ръсел 6 6
Стефан Боли 4 4