Лидерката в световната ранглиста и водачка в схемата Каролине Возняцки спечели титлата от престижния международен тенис турнир на твърди кортове в Индиън Уелс с общ награден фонд 4 500 000 долара.

Във финалния сблъсък, завършил преди броени минути, датчанката се наложи трудно над Марион Бартоли (Фр) с 2:1 сета, в отделните части 6/1, 2/6, 6/3.

Двубоят започна по най-добрия начин за Возняцки, която се възползва от крайно неубедителната игра на французойката и след три пробива стигна до категоричното 6/1.

Във втория сет обаче Бартоли сякаш се преобрази и на корта заигра онази тенисистка, която преди 4 години попадна в топ 10 на световната ранглиста – с прецизни удари от основната линия, много разнообразна и нестандартна игра, с която изкара от равновесие своята опонентка.

От своя страна Возняцки удвои непредизвиканите грешки и напълно резонно с оглед на показаното резултатът бе изравнен.

За огромно съжаление на препълнените трибуни обаче в заключителния трети сет физическите сили на французойката се поизчерпаха и тя не бе в състояние да пробие желязната защита на датчанката и да стигне до голямата изненада.

Въпреки че успя да намали преднината на Возняцки до 3/4 в третия сет за повече Бартоли просто не бе в състояние да се бори и след два часа и 9 минути игра бе принудена да приеме поражението.

Ето и статистиката от двубоя:

Возняцки

 

Бартоли

77

1-ви сервис %

66

0

Асове

3

0

Двойни грешки

5

 6/12

Възможности за пробив

 4/8

 83/154

Общо спечелени точки

 71/154

 

Времетраене: 2.09 ч.