Още в първия си мач след завръщането начело на Волфсбург Феликс Магат можеше да победи. Но това не стана - в последната секунда домакините от Щутгарт изравниха за крайното 1:1.

След драматичните събития през седмицата, довели до преминаването на треньора от Шалке във Волфсбург, тимът не успя да вземе три точки и да напусне зоната на изпадащите.

След тромаво начало, двата отбора създадоха опасни положения за гол. По-голям успех имаха гостите и в 40-ата минута Графите надделя в единоборството над Нидермайер и прати топката под гредата – 0:1.

През второто полувреме Волфсбург се окопа пред наказателното си поле и отбиваше яловите опити на играчите на Щутгарт да изравнят. Гостите дори можеха да вкарат нов гол, но ударът на Диего в 65-ата минута бе избит от вратаря в гредата.

Контрите на отбора на Магат вещаеха опасности и след това. При хубава атака между Диего и Графите можеше пак да падне решителния втори гол.

Накрая пропуските струваха победата. В четвъртата минута на добавеното време Нидермайер овладя отлично топката в наказателното поле и изравни - 1:1.

В 95-ата минута обаче драмата щеше да стане пълна - Графите можеше все пак да донесе победата на своя отбор, но ударът му мина на сантиметри от гредата.

По този начин Волфсбург остана предпоследен в класирането  с актив от 27 точки.