Лидерът в световната ранглиста и водач в схемата Рафаел Надал се класира за финала на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс с общ награден фонд 4 500 000 долара.

В първия полуфинал от днешната програма испанецът се наложи с 2:0 сета над Хуан Мартин Дел Потро, в отделните части 6/4, 6/4 и така за трети път в своята кариера достигна до заключителния двубой за титлата в калифорнийската пустиня.

Срещата стартира отлично за южноамериканеца, който след ранен пробив си осигури комфортен аванс от 3/0, но точно в този момент Рафа започна постепенно да изравнява играта, ударите му попадаха все по-често върху очертанията на корта и не след дълго той не само, че заличи изоставането си, но и след пробив в деветия гейм си гарантира успеха в първия сет.

В началото на втората част Дел Потро отново опита да изземе инициативата и дори стигна до точка за пробив, която за негово съжаление не успя да оползотвори, а още в следващия гейм загуби подаването си и така на практика предреши изхода на двубоя.

Така утре в директния сблъсък за трофея Рафаел Надал очаква победителя от втория мач за деня, който противопоставя претендентите за второто място в световната ранглиста Роджър Федерер и Новак Джокович.

Статистиката от двубоя:

Надал 

 

Дел Потро

56

1-ви сервис %

68

3

Асове

2

2

Двойни грешки

2

20

Непредизвикани грешки

26

23

Уинъри

12

 3/4

Възможности за пробив

 1/3

 

Времетраене: 1.52 ч.