С гол в края Майнц измъкна 1:1 като гост на лидера в Германия Борусия Дортмунд. Тимът продължава да пилее точки и при определени обстоятелства може да застраши първото си място.

Преди почивката домакините бяха явно по-добрият отбор. Още в осмата минута Хумелс откри малко куриозно, като прати топката във вратата с гръб.

Десет минути след това бе ключовия момент в срещата. Тогава домакините получиха дузпа, но Шахин не успя да я вкара. Мачът остана отворен.

Пропускът някак си се отрази на играта на Дортмунд, гостите успяха да се пренесат по-напред. В 58-ата минута Алагуи помисли, че изравни след недобра намеса на вратаря Вайденфелер, но попадението бе отменено поради засада.

Нивото на играта съвсем спадна, грешните пасове в средата на терена изобилстваха. Дортмунд не прилича на шампион.

И все пак щеше да си вземе победата. Но не би – минута преди края Суботич остана да лежи на земята след сблъсък, но Майнц не извадиха топката и след пас от крилото на Рисе Слишкович изравни – 1:1 в 89-ата минута.

Така Дортмунд събра 62 точки. Ако утре обаче Байер Леверкузен бие на свой терен Шалке разликата ще се скъси на седем точки седем кръга преди края.