Световният номер 3 Новак Джокович продължава с наказателната си акция, след като записа 16-та си поредна победа от началото на годината, достигайки до полуфиналите на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс с общ награден фонд 4 500 000 долара.

В среща от четвъртфиналната фаза на надпреварата днес, шампионът от 2008 година не остави никакви шансове на поставения под номер 18 в основната схема Ришар Гаске, побеждавайки го категорично с 6/2, 6/4 след малко повече от час и половина игра.

Двубоят започна малко изненадващо с ранен пробив в актива на французина, който поведе с 2/0, но Джокович бързо намери подходящата реплика и след серия от шест поредни гейма записа сета в своя актив.

В началото на втория сет Гаске отново успя да дръпне с пробив напред и отново моментално бе “наказан за дързостта си”, след като Джокович бързо заличи изоставането си и след нов брейк безпроблемно стигна до крайната победа.

Така в опит да продължи впечатляващата си серия и да достигне до заключителния двубой за титлата Новак Джокович ще се изправи срещу победителя от изцяло швейцарския сблъсък между Роджър Федерер и Станислас Вавринка, които играят по-късно тази нощ.

Статистиката от двубоя:

Джокович

 

Гаске

56

1-ви сервис %

69

2

Асове

2

1

Двойни грешки

2

26

Непредизвикани грешки

22

28

Уинъри

16

 5/12

Възможности за пробив

 2/3

 

Времетраене: 1.35 ч.