Днешната състезателна програма на супер турнира на твърди кортове в Индиън Уелс с общ награден фонд 4 500 000 долара предвижда да се изиграят последните два четвъртфинала при мъжете, както и полуфиналите при дамите.

Като за начало на централния корт е определен сблъсъкът между шампиона от 2008 година Новак Джокович и намиращия се във възходяща спортна форма Ришар Гаске.

Веднага след приключването му Марион Бартоли и Янина Викмайер ще определят първата финалистка при дамите, като тук трудно могат да се направят прогнози, тъй като възможностите на двете състезателки са изравнени.

Последният мач от дневната сесия на турнира ще противопостави двама сънародници Роджър Федерер и Станислас Ваврника, като по-интересното тук е, че малко след приключването на този двубой двамата отново ще излязат на корта, но този път като тандем срещу Рафаел Надал и Марк Лопес.

Като за десерт организаторите са предвидили двубоят между настоящата номер 1 Каролине Возняцки и бившата лидерка в световната ранглиста Мария Шарапова, като до момента рускинята води с 2:1 победи в директните им сблъсъци.

Ето и цялата програма: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

час Стейдиъм 1
20.00 ч. Новак Джокович
  Ришар Гаске
не преди Янина Викмайер
22.00 ч. Марион Бартоли
не преди Роджър Федерер
0.00 ч. Станислас Вавринка
не преди Надал/Лопес
3.00 ч. Федерер/Вавринка
не преди Мария Шарапова
5.00 ч. Каролине Возняцки