Носителката на малкия кристален глобус Марлис Шийлд (Авс) даде най-доброто време в първия манш на слалома, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се провежда в швейцарския зимен център Ленцерхайде.

29-годишната австрийка за пореден път доказа, че е една от топ състезателките в най-техничната дисциплина, като успя да премине през 49-те врати на трасето “Силвано Белтрамети” за 43.38 сек.

Втора, на половин секунда след временната водачка, финишира фаворитката за световната купа Мария Риш, а с трето време остана словенката Тина Мазе.

За огромно съжаление на американката Линдзи Вон финалите в Ленцерхайде не протичат по най-добрия сценарий за нейната кауза.

След като успя да се върне в борбата за титлата триумфирайки в спускането, метеорологичните условия в швейцарските Алпи не позволиха да се проведе надпреварата в другата скоростна дисциплина – супер гигантския слалом, в който тя имаше огромни шансове за добро класиране.

На всичкото отгоре днес, в първия манш на слалома, Вон даде едва 14-то време, с което още повече утежни задачата си за краен триумф.

Класиране I манш:

  име нац. време
1. Марлис Шийлд Авс 43.38
2. Мария Риш Гер  + 0.49
3. Тина Мазе Слвн  + 0.70
4. Мария Холмнер Шв  + 0.91
5. Катрин Цетел Авс  + 1.02
6. Кристина Гайгер Гер  + 1.06
7. Сузане Риш Гер  + 1.21
8. Таня Путияйнен Фин  + 1.30
9. Терезе Борсен Шв  + 1.35
10. Фрида Хансдотър Шв  + 1.37