Днешната програма на супер турнира на твърди кортове в Индиън Уелс с общ награден фонд 4 500 000 долара предвижда да се изиграят първите два четвъртфинални сблъсъка при мъжете, както и останалите два мача при дамите от тази фаза на надпреварата.

Първи на централния корт в Индиън уелс Тенис Гардън ще излязат лидерката в световната ранглиста и водачка в схемата Каролине Возняцки и тенисистката от Беларус Вика Азарьонка.

Веднага след това организаторите са предвидили двубоят между Хуан Мартин Дел Потро и Томи Робредо, като тук на пръв поглед аржентинецът не би трябвало да има особени притеснения.

Все пак обаче трябва да се има предвид, че Робредо играе отлично от началото на кампанията си тук, като в потвърждение на това е и убедителният му успех от вчера срещу представителят на домакините Сам Куери.

В последния мач от дневната сесия една срещу друга ще застанат Мария Шарапова и Пън Шуей, а според водещите букмейкъри рускинята е отявлена фаворитка.

Разбираемо за вечерния сеанс е заложен сблъсъкът между световния номер 1 Рафаел Надал и хърватския исполин Иво Карлович. До момента Рафа е спечелил и трите си мача срещу този противник, но формата на Карлович подсказва, че ако сервисът му сработи той може да създаде доста неприятности на “Ел Торо”.

Ето и цялата програма: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

 

Стейдиъм 1

20.00 ч.

Каролине Возняцки

 

Виктория Азарьонка

не преди

Хуан Мартин Дел Потро

22.00 ч.

Томи Робредо

не преди

Мария Шарапова

0.00 ч.

Пън Шуей

не преди

Рафаел Надал

4.00 ч.

Иво Карлович