Трикратният шампион Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите на престижния международен тенис турнир от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс с общ награден фонд 4 500 000 долара.

В последна среща от четвъртия кръг Маестрото от Базел спря победната серия на младата надежда на домакините Райън Харисън след двусетова победа със 7/6, 6/3.

Федерер започна двубоя на високи обороти и стигна до ранен пробив, но след това последва моментна загуба на концентрация точно в моментите, в които на два пъти имаше възможността да  сервира за сета, от което 18-годишният американец се възползва умело и успя да се добере до тайбрек.

Тук обаче място за експерименти нямаше и след резонното 7:4 швейцарецът все пак взе своето, а във втората част бе на необходимото ниво – изключително стабилен на собствен сервис и реализирайки един от четирите си шанса за пробив затвори мача след час и 26 минути игра.

Така в битка за попадане във финалната четворка Роджър Федерер ще се изправи срещу сънародника си Станислас Ваврника, като двамата се срещнаха за последно само преди два месеца на същата фаза от Откритото първенство на Австралия, когато световният номер 2 записа убедителен успех с 6/1, 6/3, 6/3.

Статистиката от днешния двубой:

Федерер                                    

Харисън

62

1-ви сервис %

57

10

Асове

4

4

Двойни грешки

3

27

Непредизвикани грешки

17

35

Уинъри

13

 3/7

Възможности за пробив

 2/8

 

Времетраене: 1.25 ч.