Шампионът от Откритото първенство на Австралия и носител на трофея от 2008 година Новак Джокович продължава безмилостната си акция в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс с общ награднен фонд 4 500 000 долара.

След като в досегашните си три двубоя в калифорнийската пустиня Ноле бе загубил само шест гейма, тази нощ сърбинът отново бе “пестелив” в подаръците си и позволи на сънародника си Виктор Троицки да спечели само веднъж своето подаване за крайното 6/0, 6/1.

Така следващата спирка на световния номер 2 по пътя му към ценния трофей ще бъде французинът Ришар Гаске, който развали настроените но домакините, отстранявайки първата им ракета Анди Родик след чиста победа с 2:0 сета.

С чиста, макар и не толкова убедителна победа, своето място сред четвъртфиналистите си осигури и лидерът в основната схема Рафаел Надал, който трябваше да положи доста усилия, за да се справи със съпротивата на намиращия се в страхотна форма индиец Сомдев Деварман – 7/5, 6/4.

Надал започна разконцентрирано двубоя и загуби подаването си още на самия старт, но след това успя поизчисти малко досадните непредизвикани грешки и с пробив в последния възможен момент измъкна първата част.

Почти аналогично се разви и втория сет, в който изглеждаше, че Деварман е по-близо до пробива, но вместо това в десетия гейм Надал успя стигне до брекпойнт и след великолепно отиграване затвори мача в своя полза.

Ето и всички резултати:

осминафинали:
Иво Карлович 7 6
Алберт Монтанес 6 2
Ришар Гаске 6 7
Анди Родик 3 6
Станислас Вавринка 3 6 6
Томаш Бердих 6 4 4
Томи Робредо 6 6
Сам Куери 1 3
Хуан Мартин Дел Потро 7 7
Филип Колшрайбер 6 6