Бившият шампион от Откритото първенство на САЩ Хуан Мартин Дел Потро се класира за четвъртфиналите на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс с общ награден фонд 4 500 000 долара.

В среща от четвъртия кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, аржентинецът отстрани Филип Колшрайбер след два тайбрека – 7/6, 7/6.

Още от самото начало на двубоя стана ясно, че двамата съперници са готови на здрава битка в името на победата и предложиха доста зрелищна игра с мощни удари от основната линия.

Първи до пробив стигна южноамериканецът (за 3/1), но малко по-късно германецът успя да възстанови статуквото и така се стигна до тайбрек. В него Дел Потро показа по-здрава психика и след 7:3 измъкна сета и поведе в резултата.

Сценарият на втория сет бе идентичен с този от първия, като единствената разлика бе в това, че Колшрайбер успя да навакса изоставането си в осмия гейм (за 4/4).

Истинската драма обаче настъпи във втория тайбрек, в който 32-ят в основната схема германец пропусна пет поредни сетбола (при 6:1), след което Дел Потро дори стигна до крайната победа, печелейки сета с 9:7.

Така в опит да намери място на полуфиналите Хуан Мартин Дел Потро ще се изправи срещу Томи Робредо, който по-рано днес срази Сам Куери с 6/1, 6/3.

Ето и статистиката от срещата:

Дел Потро

 

Колшрайбер

55

1-ви сервис %

53

13

Асове

11

2

Двойни грешки

5

 2/8

Възможности за пробив

 2/4

 97/183

Общо спечелени точки

 86/183

 

Времетраене: 2.22 ч.