От днес до края на седмицата в швейцарския зимен център Ленцерхайде ще се проведат финалите на тазгодишното издание на световната купа по ски-алпийски дисциплини.

След постоянните си изяви през сезона 31-годишният хърватин Ивица Костелич си осигури предсрочно ценното отличие (първо в кариерата му), но при дамите дуелът между Линдзи Вон и Мария Риш се очертава да бъде изключително драматичен.

В момента германката има аванс от само 23 точки на върха в подреждането, но от световното първенство насам формата й буди притеснение у всички, които й симпатизират.

Миналата седмица в чешкия зимен център Шпиндлеров Млин Риш показа, че не може да се справя с огромното напрежение и допусна груба грешка в коронната си дисциплина – слалома, с което вместо да увеличи преднината си, тя направи американката фаворитка за трофея.

Днес програмата предвижда да се проведат двете надпревари в кралската дисциплина – спускането, където “Спийд куин” – Линдзи Вон може да направи решителния си удар и да оглави класирането.

Ето и цялата програма на финалите:

дата

дисциплина

 м/ж

 16.03

Спускане

м 

 16.03

Спускане

ж 

 17.03

Супер Г

м 

 17.03

Супер Г

ж 

 18.03

Гигантски слалом

м 

 18.03

Слалом

ж 

 19.03

Слалом

м 

 19.03

Гигантски слалом

ж 

 20.03

Отборна надпревара

 м/ж