Изключително интригуващи двубои са заложени в днешната програма на супер турнира на твърда настилка в Индиън Уелс (Калифорния) с общ награден фонд 4 500 000 долара.

Първият сблъсък на най-големия корт на модерния тенис комплекс противопоставя шампиона от 2008 година Новак Джокович и талантливия латвиец Ернест Гулбис.

Сърбинът се намира в невероятна спортна форма и напълно заслужено триумфира на Откритото първенство на Австралия в началото на годината, но Гулбис е от този тип играчи, които ако имат ден могат да изненадат всекиго.

Веднага след това сили ще премерят Ким Клайстерс и Марион Бартоли, а след тях на корта ще излязат трикратният носител на трофея Роджър Федерер и Хуан Игнасио Чела.

Черешката на тортата обаче е оставена за вечерната сесия, когато зрителите ще станат свидетели на два безкрайно любопитни сблъсъка.

В първия от тях Анди Родик се изправя срещу сънародника си Джон Иснър, като тук ретурите и на двамата ще бъдат подложени на сериозно изпитание, а след това възродената Динара Сафина ще се опита да продължи впечатляващата си серия, като този път нейна противничка ще е Мария Шарапова.

Ето и програмата:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Стейдиъм 1   Стейдиъм 2
20.00 ч. Новак Джокович 20.00 ч. Йелена Янкович
  Ернест Гулбис   Ана Иванович
не преди  Ким Клайстерс следва Марин Чилич
22.00 ч. Марион Бартоли   Станислас Вавринка
следва Роджър Федерер следва Ришар Гаске
  Хуан Игнасио Чела   Юрген Мелцер
следва Каролине Возняцки следва Милош Раонич
  Алиса Клейбанова   Р. Харисън
не преди  Анди Родик
4.00 ч. Джон Иснър
не преди  Динара Сафина
5.30 ч. Мария Шарапова