Байерн – Интер, осминафинал в Шампионската лига, от 21:45 часа (българско време)

Байерн спечели първия мач с 1:0, с победен гол в последната минута. След това попадна в тежка криза, от която като че ли излезе в последния мач. Интер пък се издъни тежко в първенството

Вероятни състави:

Байерн: Крафт, Лам, ван Буйтен, Брено, Пранич, Густаво Швайнщайгер, Робен, Мюлер, Гомес, Рибери

Интер: Жулио Сезар, Майкон, Лусио, Ранокия, Киву, Камбиасо, Станкович, Санети, Снайдер, Пандев, Ето'о

ПРОГНОЗА:

След като на финала на Шампионската лига миналата година Интер победи с 2:0, преди три седмици Байерн взе първи реванш с успеха си 1:0 в първия осминафинален двубой.

За германците последваха три поредни загуби, които им струваха националните отличия. Тежките сътресения доведоха до решението треньорът Луис ван Гаал, чиято позиция изглеждаше бетонирана след успеха в Милано, да бъде освободен предсрочно през лятото.

Шоковата терапия подейства и Байерн отнесе с 6:0 Хамбургер в първенството. Играчите харесват ван Гаал и ще продължат да се хвърлят здраво, дори и заради него, както намекна Швайнщайгер.

Треньорът ще направи нова промяна в защитата – двойката централни бранители този път ще бъдат ван Буйтен и Брено. Това ще е 16-ти различен вариант на отбраната на Байерн този сезон.

Силата на баварците е в атаката, където всички играчи са на разположение и са във форма. Подкрепяни от публиката си и от спокойствието от резултата в първия мач Байерн имат не малко предимство преди свубоя.

В Интер временната стабилизация след уволнението на Рафа Бенитес през зимата претърпя тежък удар в последния кръг при късметлийското равенство срещу изпадащия Бреша.

Гостите ще разбитат на стабилната си отбрана и на контраатките. Сблъсъкът в центъра между Луис Густаво и Снайдер ще е от голямо значение.

Интер също ще може да разчита на най-добрия си състав в момента, но това едва ли ще се окаже достатъчно и германците ще спечелят.

Резултат: Байерн – Интер 2:1