Треньорът на Германия Йоахим Льов изрази готовност да остане на поста си и за световното първенство през 2014 година. Той има контракт до 2012.

„Вероятността да се подпише сега е много голяма. Искаме да избегнем ситуацията от миналата година, когато се взе решение чак след Мондиала в ЮАР. Темата постоянно се коментираше, а ние искаме да избегнем това за Европейското първенство”, каза той пред списание Шпортбилд.

„Съвместната ми работа с футболния съюз през годините е добра, имаше и проблеми. Но всички виждаме добри перспективи пред националния отбор с нашите млади футболисти. А европейското е само стъпка към световното първенство през 2014 година в Бразилия”.

Йоахим Льов е треньор на Германия от 2006 година. Досега изведе страната до второ място в Европа и трето в света. Целта вече е германия да спечели титла.

Той взе ясна позиция по отношение на слуховете, че може да води едновременно Германия и Байерн.

„За Гуус Хидинк бе възможно за известно време да тренира едновременно Русия и Челси. Но в твоята страна това не може да стане, влиза се в конфликт с интересите на първенството. Никога няма да оставя да бъде упрекнат, че съм взел страна за клуб или играч”, приключи темата Йоахим Льов.