Днешната програма от престижния международен тенис турнир от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс с общ награден фонд 4 500 000 долара предвижда се изиграят първите двубои от третия кръг при мъжете.

Безспорно под особено внимание ще е сблъсъкът на световния номер 1 Рафаел Надал с младата надежда на домакините Райън Суитинг, който до момента заема 105-то място в световната ранглиста.

Интересен факт е, че до момента двамата са се срещали само веднъж и то преди два месеца на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн, където испанецът стигна до категоричен успех с 6/2, 6/1, 6/1.

Още един испано-американски сблъсък е заложен в програмата и той е между Фернандо Вердско и Сам Куери. Тук балансът също е 1:0 в полза на представителя на иберийския полуостров, но днес задачата му се очертава да бъде далеч по-сложна от тази на Надал.

След малко изненадващия си успех над Давид Ферер тази вечер хърватския исполин Иво Карлович ще премери сили с Жил Симон, а “Гладиатора от Тибро” Робин Сьодерлинг ще трябва да се справи със съпротивата на Филип Колшрайбер.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци:
(приблизителният начален час е в българско време)

  Стейдиъм 1   Стейдиъм 2
20.00 ч. Каролине Возняцки 20.00 ч. Томи Робредо
  М. Мартинес Санчес   Доналд Янг
следва Робин Сьодерлинг следва Николас Алмагро
  Ф. Колшрайбер   Ал. Монтанес
не преди Мария Шарапова следва Х. М. Дел Потро
23.30 ч. Араван Резаи   Ал. Дългополов
следва Рафаел Надал не преди Надя Петрова
  Райън Суитинг 1.30 ч. Кристина Макхейл
не преди Динара Сафина
4.00 ч. Саманта Стоусър
не преди Фернандо Вердаско
5.30 ч. Сам Куери