Световният номер 2 Роджър Федерер стартира с успех тазгодишната си кампания на престижния международен тенис турнир от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс с общ награден фонд 4 500 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата швейцарецът, който трикратен носител на трофея, успя да отстрани трудно руснака Игор Андреев със 7/5, 7/6.

Двубоят бе изключително равностоен, като изходът на първата част дойде след пробив в последния възможен момент за Маестрото от Базел, който реализира една от трите си възможности за пробив и стигна до необходимото му 7/5.

Силните минути за Федерер продължиха и в началото на втория сет, когато след ранен брейк той си осигури аванс от 2/0 и по всичко изглеждаше, че мачът е приключил, но не на това мнение бе Игор Андреев.

С агресивна игра от дъното на корта и мощни начални удари руснакът спечели следващите три гейма и излезе напред в резултата за 3/2. Последва серия от геймове за сервиращите и логично се стигна до тайбрек, в който Федерер търпеливо изчака своя момент и след 7:4 сложи точка на спора.

Далеч по-малко интрига имаше в мача на другия основен претендент за титлата – Новак Джокович – успял да елиминира след чиста победа представителя на Казахстан Андрей Голубьов – 6/0, 6/4 и в третия кръг ще се изправи срещу латвиеца Ернест Гулбис.

Резултати:

II кръг:
Анди Родик 6 7
Джеймс Блейк 3 5
Юрген Мелцер 1 6 6
Жулиен Бенето 6 1 4
Томаш Бердих 6 6
Лукаш Кубот 4 1
Марин Чилич 6 6
Флоран Сера 1 3
Х. И. Чела 4 7 6
Ф. Пецшнер 6 5 2
Станислас Вавринка 3 7 6
Николай Давиденко 6 6 4