Бившата лидерка в световната ранглиста и носителка на трофея от 2008 година Ана Иванович зарадва многобройните си фенове с втора поредна чиста победа в тазгодишното издание на супер турнира в Индиън Уелс с общ награден фонд 4 500 000 долара.

След като на старта на кампанията си красивата сръбкиня се справи с лекота с ветеранката Кимико Дате, преди минути тя отстрани с 2:0 сета и представителката на Чехия Барбора Захлалова-Стрицов – 6/2, 6/2.

През целия двубой Иванович имаше инициативата, като в първата част успя да реализира три от петте си възможности за пробив и въпреки че първият й сервис често не функционираше безпроблемно стигна до крайното 6/2.

Във втория сет превъзходството на сръбкинята бе още по-осезаемо, тя набързо си осигури комфортна преднина от два пробива и дори в края на двубоя си позволи да свали малко темпото, което позволи на чехкинята да направи загубата си малко по-почетна. 

Своето място на осминафиналите си осигуриха и Франческа Скиавоне и Марион Бартоли, които малко по-рано днес отстраниха съответно Ализе Корне и Андреа Петкович.

Резултатите до момента:

II кръг:
 /мъже/
Джон Иснър 6 7
Рикардо Мело 3 6
Ришар Гаске 7 6
Пабло Куевас 5 3
Виктор Троицки 6 6
Бърнард Томич 4 4
Микаел Лодра 7 6
Сантяго Хиралдо 6 4