Марлис Шийлд (Авс) спечели слалома, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се проведе в чешкия зимен център Шпиндлеров млин.

Австрийката бе лидерка след първия манш, но не заложи на сигурността, а напротив, с много агресивно каране и във втория манш завоюва безапелационно крайната победа, като това бе шести успех от досега проведените осем надпревари в тази дисциплина през сезона.

Логично с тези резултати 30-годишната австрийка си осигури и малкия кристален глобус, а с второто място днес се поздрави нейната сънародничка Катрин Цетел.

Последното място на почетната стълбичка остана за симпатичната словенка Тина Мазе, а в челната шестица попаднаха още Мария Питилае-Холмнер, Вероника Зузулова и Мануела Мьолг.

Продължават несполуките за лидерката в генералното класиране Мария Риш, която прави всичко възможно, за да не спечели Големия кристален глобус, след като днес във втория манш допусна груба грешка, не завърши и по този начин позволи на Линдзи Вон максимално да се приближи до нея точно в навечерието на финалите в Лензерхайде (Швейц).

Класиране:

  име нац. време
1. Марлис Шийлд Авс 1:43.85
2. Катрин Цетел Авс  + 0.93
3. Тина Мазе Слвн  + 1.16
4. М. Питилае-Холмнер Шв  + 1.56
5. Вероника Зузулова Слвк  + 1.57
6. Мануела Мьолг Ит  + 1.76
7. Ирене Куртони Ит  + 2.46
8. Сузане Риш Гер  + 2.58 
9. Таня Путияйнен Фин  + 2.60
10. М. Кирхгасер Авс  + 2.65