Изключително интересна и изобилстваща от интригуващи сблъсъци е днешната състезателна програма от поредния ден на супер турнира в Индиън Уелс с общ награден фонд 4 500 000 долара.

Голяма част от фаворитите за трофея, както при дамите, така и при мъжете, ще излязат на корта днес, което е предпоставка за много емоции за приятелите на аристократичната игра.

Шоуто на най-големия корт на тенис комплекса в калифорнийската пустия ще открият Динара Сафина и двукратната победителка тук – Даниела Хантухова, а веднага след това Иван Любичич ще стартира защитата на титлата си не срещу кого да е, а срещу бившия шампион от US Open – Хуан Мартин Дел Потро.

Лидерката в световната ранглиста Каролине Возняцки срещу представителката на домакините Слоан Стивънс е следващият сблъсък от програмата, а след приключването на този двубой за първи път от два месеца насам, в официален мач от календара на АТР ще се появи и световният номер 1 Рафаел Надал, който ще има за противник южноафриканеца Рик Де Вост.

Във вечерната сесия организаторите са предвидили срещата между Робин Сьодерлинг и Михаел Берер, а на “Стейдиъм 2” в действие можем да видим Анди Мъри срещу Доналд Янг, както и Фернандо Вердаско срещу таланта от Литва – Ричард Беранкис.

Ето и програмата на по-интересните двубои (приблизителният начален час на двубоите е в българско време):

  Стейдиъм 1   Стейдиъм 2
21.00 ч. Динара Сафина 21.00 ч. Фернандо Вердаско
  Даниела Хантухова   Ричард Беранкис
следва Х. М. Дел Потро следва Саманта Стоусър
  Иван Любичич   Лаура Пос-Тио
следва Каролине Возняцки следва Анди Мъри
  Слоан Стивънс   Доналд Янг
следва Рафаел Надал следва Янко Типсаревич
  Рик Де Вост   Сам Куери
не преди  Робин Сьодерлинг следва Жо-Вилфред Цонга
6.30 ч. Михаел Берер   Ксавие Малис