Собственикът на Ред Бул – австрийският милиардер Дитрих Матешиц, отдавна иска да привлече Феликс Магат към големия си германски проект – отбора на РБ Лайпциг. Сега Магат е пред уволнение в Шалке, но в четвърта германска лига го чакат с нетърпение.

Матешиц, босът на Фетел във формула 1, си направи преди две години клуб в Лайпциг, който иска скоро да види в Бундеслигата. Затова и не пести пари - наскоро започна строеж на нова база на стойност 30 милиона евро.

Засега РБ Лайпциг се изкачи от пета в четвърта лига, където този сезон зацикли и едва ли ще влезе в професионалната Трета Бундеслига. Но с Магат възходът ще е неудържим.

100 милиона евро са подготвени за каузата – достатъчно за да бъде убеден големият наставник да се заеме с нея.

Според виенският всекидневник „Йостеррайх” (Австрия) Матешиц предлага на Магат неограничена пълна власт над всичко в клуба – точно както треньорът обича.

Още през лятото се заговори за интереса на милиардера, но тогава изглеждаше немислимо Магат да напусне Шалке. Сега обаче там не го искат, въпреки че той ги води към исторически успехи – Купа на Германия и четвъртфинал в Шампионската лига.