Треньорът на Ботев Николай Киров е привикал на разговор в офиса си на базата в Коматево представляващия Дуде Н'Донгала ганаец Кофе Бабоне. Популярният шоумен, който навремето участваше в шоуто на Влади Въргала, често посредничи при идването на африкански футболисти у нас и се вживява в ролята и на мениджър. Белия е искал от него да обясни на крилото, че трябва да подобри сериозно дисциплината си, ако иска да продължи да бъде важна част от състава на „канарчетата".

Миналият и през Славия атакуващ футболист се присъедини към „канарчетата" в края на лятото, когато стана ясно, че Омар Косоко няма как да бъде задържан след евроучастието. Той изнесе силни мачове, като бе сред най-добрите и в първото дерби с Локо, но очевидно е започнал да се наслаждава на живота в Пловдив и да губи концентрация.

Николай Киров е уверен в качествата и потенциала на футболиста, но държи той да е фокусиран върху спортните си изяви и да не се разсейва. Той е обяснил това на Кофе Бабоне и се надява той да успее да повлияе на играча.