Пламен Константинов ще продължи да бъде селекционер на българския национален отбор по волейбол, стана ясно след проведеното заседание на Управителния съвет на БФВолейбол.

Шефовете на централата ще предложат нов контракт на специалиста, след като проведат необходимите преговори с ръководството на руския Губерния (Нижни Новгород), където в момента Константинов е треньор. Очаква се бившият национал да съвместява двете длъжности, както беше до момента.

Досегашният селекционер на женския тим Владимир Кузюткин няма да продължи да заема този пост, като волейболната централа ще търси български заместник. Това стана известно след разгледаните подробни отчети на двамата треньори пред Управителния съвет на БФВ.

На заседанието беше обсъдена и подготовката на България за домакинството на Евро 2015. София и Варна остават първите варианти да приемат мачовете от българска страна. Ботевград и Пловдив остават резервни варианти за градове-домакини. Италия и България заедно ще организират европейското първенство за мъже догодина.