България допусна поредна разгромна загуба на световните финали, този път от Куба с 0:3 гейма (25:23, 25:18, 30:28).

"Лъвовете" бяха разнебитени в зала "Стулеция" във Вроцлав и допуснаха пето поражение на Световното в Полша.

Загубата ни изглежда и още по-тежка, като се има на предвид, че средната възраст на кубинците е 21 години.

Така националите ни загубиха всякакви шансове за някакво по-предно и престижно класиране на тези финали, които са тотален провал за тях.

Утре България излиза срещу Финландия в последния си двубой на световното. Срещата от 17,40 часа.

В трите части българският отбор допусна множество грешки, които помогнаха на кубинците да спечелят двубоя значително по-лесно.

"Лъвовете" бяха изгубили шансовете си да продължат напред още след загубата с 1:3 от Германия преди два дни. България допусна изключително много грешки от начален удар и не успя да затрудни по никакъв начин своя противник.

Кубинският тим пък игра силно на блокада и в атака и се възползва от шансовете за лесни точки, които се откриха в хода на мача.

Най-резултатен за българския състав беше Цветан Соколов с 11 точки, докато кубинецът Османи Уриарте завърши с 19 точки и стана топреализатор на срещата. "Трикольорите" са на шесто място в група "F" и остават извън първата осмица в света.

БЪЛГАРИЯ - КУБА 0:3 (23:25, 18:25, 28:30)

БЪЛГАРИЯ: Андрей Жеков, Данаил Милушев, Тодор Скримов, Николай Пенчев, Теодор Тодоров, Светослав Гоцев - Теодор Салпаров-либеро  

КУБА: Леандро Масиас, Османи Сантяго Уриарте, Ливан Осория, Хавиер Ернесто Хименес, Исбел Меса, Феликс Емилио Чапман - Кейбел Гутиерес-либеро