Селекционерът на волейболните ни национали Пламен Константинов изказа мнението си за издънката 2:3 от Канада на световното в Полша.

Както е известно, родните ни национали допуснаха нелепа загуба, след като водеха с 2:1 гейма и 23:20 в четвъртата част, но канадците ни обърнаха.

"В началото изглеждаше, че ние имаме контрол върху играта, но след това канадците се върнаха и ключовият момент беше четвъртия сет. Канада нападаха добре срещу нас".

"Имаха много силен сервис, срещу който ние не можехме да направим нищо. Опитахме се да затворим мача в четвъртия сет, в който имахме три точки преднина, но след това загубихме четири подред".

"И вече не бяхме в състояние да намерим себе си. Мисля, че в петия сет ние просто бяхме смазани психически. Просто не разполагахме с достатъчно време, за да се успокоим".

"Моите играчи мислеха още за загубения четвърти гейм. Видях го по лицата им в края на четвъртия сет и това беше критичен момент за нас. Изглеждахме обезверени".

"Сега ние трябва да се опитаме премахнем на недостатъците си и да гледаме напред към предстоящите мачове", заяви Константинов.