Тази вечер още един от силните отбори на Мондиал 2014 може да си стегне багажа за дома. Уругвай се изправя срещу Англия в решаващ и за двата тима сблъсък. Урусите паднаха в първата среща от Коста Рика, а Англия отстъпи на Италия. Нова загуба за който и да е от двата отбора може да означава отпадане от мондиала.

Двата тима обаче ще разчитат на своите нападатели. А те не спират да бележат през този сезон. Кавани, Суарес, Форлан, Стъридж, Руни и Уелбек са вкарали общо 115 попадения за своите клубове през изминалия сезон. Стъридж и Кавани се разписаха вече и на първенството в Бразилия, но головете им бяха безполезни.

Голямата въпросителна е как ще играе Луис Суарес. Нападателят на Уругвай вече обяви, че "Ще е на линия за мача с Англия". Той вкара 31 гола за Ливърпул през изминалата кампания.

Единсон Кавани реализира 25 попадения за ПСЖ, а Диего Форлан добави още 5 за Гамба Осака. Най-вероятно Форлан, ще отстъпи място си на Суарес. 

В лагера на Англия №1 е съотборника на Суарес в Ливърпул - Даниел Стъридж, със своите 25 гола, а Уейн Руни добави 19 за Манчестър Юнайтед. Дани Уелбек завърши сезона с 10 гола.

Общата сметка на шестимата показва, че Уругвай води на Англия с 61:54 гола.