Уругвай - Англия, мач от Група D на световното първенство. Стадион "Арена Коринтианс", начало 22.00 часа.

 

Уругвай:


Вратари: Фернандо Муслера, Родриго Муньос, Мартин Силва
Защитници: Диего Лугано, Диего Годин, Хорхе Фусиле, Хосе Хименес, Макси Перейра, Себастиян Коатес, Мартин Касарес
Халфове: Валтер Гаргано, Алваро Перейра, Кристиян Родригес, Николас Лодейро, Диего Перес, Егидио Аревало, Гастон Рамирес, Алваро Гонсалес
Нападатели: Абел Ернандес, Луис Суарес, Диего Форлан, Кристиян Стуани, Едисон Кавани

Контузен: Лугано
Наказан: Макси Перейра

 

Англия:

Джо Харт, Бен Фостър, Фрейзър Форстър
Защитници: Глен Джонсън, Фил Джагиелка, Гари Кейхил, Лейтън Бейнс, Крис Смолинг, Фил Джоунс, Люк Шоу
Полузащитници: Стивън Джерард, Франк Лампард, Джеймс Милнър, Джак Уилшър, Джордън Хендерсън, Рос Баркли, Адам Лалана, Рахийм Стърлинг
Нападатели: Уейн Руни, Дани Уелбек, Даниел Стъридж, Рики Ламбърт

Контузен: Алекс Окслейд-Чембърлейн

 

ПРОГНОЗА: Англия се изправя срещу Уругвай в решителен мач за двата отбора. След като допуснаха поражение в първите си мачове от турнира сега двата тима са изправени пред угрозата да изпаднат, ако допуснат нов провал.

Англия изигра добър мач срещу Италия, но въпреки това по наивен начин допусна съперника да вкара два гола и така да стигне до успеха с 2:1. Все пак тимът на Рой Ходжсън остави добри впечатления и по всеобщо мнение изигра най-добрия си мач на световни финали от много време насам. Статистиката от 91% успеваемост в подаванията подкрепя донякъде това мнение.

Уругвай от своя страна разочарова при загубата с 1:3 от Коста Рика, като играта на урусите в този мач бе изключитлено неубедителна.

Въпреки това Уругвай има много сериозни поводи за оптимизъм, тъй като за днешния двубой се очаква да се завърне звездата Луис Суарес. Той бе възстановен от операцията в коляното си още в предишния мач, но не бе в оптимална форма. Сега се очаква да започне като титуляр. Интересно е обаче да се види как ще се включи в игра и дали наистина е на сто процента. Неизбежно е да се направят сравнения със състоянието на Кристиано Роналдо, който бе незабележим срещу Германия.

Основната тема в състава на Англия пък е дали Уейн Руни ще запази мястото си в титулярния състав. В понеделник той тренира с резервните футболисти и това подхрани спекулациите, че може да бъде изваден от титулярите. Самият Руни обясни, че това е допълнителна тренировка за него, за да бъде в оптимална форма.

Въпреки многото критики срещу него, безпристрастната статистика показва, че той е създал най-много чисти положения от всеки друг в мача срещу Италия - цели три, включително и асистенцията му за гола. Факт е обаче и това, че той продължава да няма гол на световни финали. Така Рой Ходжсън може и да реши да го извади и да пусне на негово място креативния Рос Баркли.

Сигурно обаче е, че Рахийм Стърлинг ще запази мястото си. Младокът бе постоянна заплаха за защитата на Италия. Сега той ще се изправи срещу много по-разколебаната отбрана на Уругвай.

Освен, че бе направена на пух и прах от Коста Рика, сега защитата на урусите ще е без двама основни играчи - Диего Лугано има контузия в коляното, а Макси Перейра е наказан заради червения си картон. Техните липси могат да се окажат решаващи и Англия най-сетне да успее да реализира потенциала си в атака.

 

Резултат: 1:2

 

Прогнозирай мачовете от световното първенство и спечели страхотни награди