С късен гол на Кристиан Ериксен Тотнъм измъкна драматична победа с 2:1 като гост на Суонзи в мач от 16-я кръг на английската Висша Лига, игран на стадион "Либърти".

Гостите откриха резултата още в 4-та минута, когато младият им голмайстор Хари Кейн надскочи защитата на съперника и засече с глава центриране от корнер.

За домакините Вилфред Бони направи няколко пропуска. И двата тима имаха претенции за червен картон  - на Ерик Ламела от Тотнъм за лек удар срещу срещу съперник, подобен на този на Лазар Маркович срещу Базел и на Ян Вертонген за остро влизане с бутоните напред срещу съперник. Съдията обаче ги пожали.

В началото на второто полувреме Вилфред Бони изравни резултата. Той засече от въздуха центриране на Уейн Раутлидж и след като топката се удари в защитник тя дойде отново при него и той направи добавка отблизо.

Хари Кейн пропусна да вкара нов гол след хубав диагонален удар с глава. В самия край на мача Ериксен вкара победния гол, след като защитник на домакините изчисти лошо топката, Дейвис намери датчанина пред наказателното поле и той със силен удар по земя заби топката в мрежата.

Така "Шпорите" събраха 26 точки и са само на 2 от зона Шампионска Лига.