Крилото на Кристъл Палас Яник Болазие разкри, че се е вдъхновява от Роналдиньо, за да прави финтовете си по време на мачове.

През уикенда 25-годишния французин взриви феновете с изпълнението си срещу Тотнъм, с което би се гордял и самият бразилец.

Той се завъртя с елегантен финт около себе си, чукна технично топката назад и се освободи от Кристиан Ериксен, който изобщо не разбра, какво се случва.

Впоследствие срещата завърши 0:0, но представянето на Болазие бе впечатляващо.

"Не правя прекалено много такива трикове на терена. Направих го няколко пъти в Чемпиъншип и е хубаво да видя, че се получи и във Висшата Лига".

"Преди го правих на площадката в училище. Когато не правиш триковете, започваш да отвикваш. Но понеже самочувствието ми е високо, имам чувството, че мога да направя всичко".

"Преди да играя професионален футбол харесвах Роналдиньо. Вече няма много такива футболисти. Сега всички гледат статистиките".

"Аз имам скрити още няколко трика. Ще трябва да изчакаме и да видим дали ще ги направя във Висшата Лига".

"В Палас непрекъснато се подобрявам. Искам да направя още един добър сезон и да помогна на Палас да запази мястото си във Висшата Лига. Ако играем така, ще оцелеем".