Новият мениджър на Тотнъм Маурисио Почетино обяви, че голямата му цел по време на престоя му в Северен Лондон е един ден да донесе титлата на „Уайт Халт Лейн“.

Аржентинецът впечатли по време на престоя си в Саутхемптън и сега със сигурност надеждите към него са много по-големи, особено след шестото място от миналата кампания. Самият обаче явно е доста амбициозен.

„Всички мениджъри иска да са най-добрите и да постигнат максимума. Още от самото начало знаех, че идвам в голям клуб. Предизвикателството за мен е да спечеля Висшата лига … евентуално. Това е нашата цел – един ден да сме шампиони“ заяви Почетино, който подписа 5-годишен контракт.

Новият наставник споделя, че разполага с достатъчно солиден състав, който ще му даде възможност да постигне целта си за следващия сезон, а именно подобряване на стила на игра.

„В момента задачата ни е да създадем отбор със собствена философия и начин на игра. Искаме да се развием и да играем добре. Разполагаме със силен отбор, в който има много солидни играчи. Трябва да направим така, че те да бъдат готови за началото на сезона да споделят нашата философия. На този етап това е основната ни цел, след това ще видим. Резултатите са важни, но трябва и да играем добре. По-късно ще мислим за позицията си“ добави специалистът, чийто тим направи 3:3 със Сиатъл Саундърс в първата си контрола преди новия сезон.