Петра Квитова ще има шанс за реванш срещу германката Андреа Петкович, срещу която балансът й е отрицателен. Чехкините се стремят към трета титла в последните четири години в турнира Фед Къп- неофициално отборно първенство по тенис за жени.

Двете ще открият мачовете на сингъл във финала утре. До момента шампионката от Уимбълдън има три победи и четири поражения, а последният успех е преди повече от три години.

Във втората среща при синглите Луцие Шафаржова от Чехия ще играе срещу първата ракета на Германия Ангелик Кербер в късната среща в О2 Арена в събота на твърди кортове. И докато чехкините са спечелили титлите през 2011-а и през 2012-а, то Германия има първа възможност от 1992-а година насам.

"Мина доста време, откакто не сме играли една срещу друга. Знам, че Андреа се намира в добра форма. Имам някои идеи как ще играе", коментира Квитова, цитирана от БТА.

"Под напрежение сме, определено. Опитваме се да первърнем тази нервност в положителна енергия и да имаме хубави емоции", каза от своя страна Петкович.

В неделя на сингъл ще играят Квитова срещу Кербер и Петкович срещу Шафаржова. Ако няма все още победител, остава и мачът на двойки, който ще противопостави Андреа Хлавачкова и Луцие Храдецка срещу Юлия Гьоргес и Забине Лисицки.