Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна на четвъртфиналте на турнира за купата на Кремъл в руската столица Москва с награден фонд 710 хиляди долара. Пиронкова загуби от Ирина-Камелия Бегу (Румъния) с 6:1, 3:6, 2:6 след 2:06 часа игра.

27-годишната пловдивчанка стартира отлично мача и поведе с 4:0, като в последствие даде само гейм на съперничката си до края на първия кат.

Във втората част двете си размениха по два пробива в първите седем гейма, но в осмия Пиронкова отново загуби подаването си.

43-ата в света пловдивчанка веднага стигна до две възможности да си върне пробива, но не се възползва и Бегу изравни резултата.

Решаващият трети сет започна равностойно, но след 2:2 румънката, която е 61-а в света в момента, взе четири поредни гейма, а с това записа и първи успех в третия мач срещу Пиронкова.

Българката отново показа традиционната си слабост при играта на форхенд, от което във втория и третия сет се възползва румънката, усетила колебанието на съперничката си, съобщава БТА.

Пиронкова все пак заработи 18460 долара и 100 точки за световната ранглиста, но не можа да се класира за девети път на полуфинал в турнирите на УТА и за първи път след спечелването на единствената си титла в Сидни през януари.

Пловдивчанката не успя да се завърне в топ 40, което й беше гарантирано, но само при успех над Бегу. Тя на този етап е 41-а в света, но може да бъде изместена от Мона Бартел при класиране на германката на финала на турнира в Люксембург по-късно днес.