Първата ракета на българския тенис Григор Димитров стартира в Стокхолм с победа при двойките.

Хасковлията и партньорът му Пиер Юг-Ербер надвиха поставените под номер 1 в основната схема и фаворити  за трофея Хориа Текау и Жан-Жулиен Роже след 7:5, 4:6, 12:10.

В първия сет българинът и партньорът му изпуснаха шанс за пробив в третия гейм, който не успяха да реализират, а в следващите няколко гейма сервиращите без проблеми си взимаха подаванията.

При 6:5 в своя полза обаче Гришо и Ербер се възползваха от нова точка за пробив с цената на сетбол и в крайна сметка този път я оползотвориха и стигнаха до сет аванс.

Във втория сет обаче Роже и Текау стигнаха до един единствен пробив, който бе достатъчен, за да може мачът да бъде пратен в шампионски тайбрек.

Там драмата бе голяма. Гришо и партньорът му изоставаха в резултата, но при 4:7 стигнаха до пет поредни точки и обърнаха нещата в резултата, в своя полза. Така поведоха с 9:7.

След това обаче пропиляха два мачбола, един от които на техен сервис. При 11:10 обаче след решителен минипробив нашето момче и партньорът му стигнаха до победата.

С този успех двамата си осигуриха чак за 4,680 долара и 45 точки за световната ранглиста, като в следващия кръг, в битка за класиране на 1/2-финалите, ще срещнат Джак Сок и Трет Хюи, които надвиха Жоао Соуса и Пабло Карено Буста.