Испанката Карла Суарес Наваро и французойката Ализе Корне си осигуриха място в Турнира на шампионките на WТА, който ще се състои в софийската зала "Арена Армеец" от 28 октомври до 2 ноември.

Така общо седем от осемте участнички в престижната надпревара с награден фонд 750 хиляди долара вече са известни, информира БТА.

Това са Екатерина Макарова (Русия, 12-а в света), Доминика Цибулкова (Словакия, 14), Андреа Петкович (Германия, 16) и получилите "уайлд кард" от организаторите от БФТ Цветана Пиронкова (43) и Флавия Пенета (Италия, 15).

Цените за билет за един ден са 10, 20 и 25 лева, в зависимост от зоните в залата. Седмичните пакети (за 6 дни) са с цени 50, 100 и 125 лева.

Суарес Наваро и Корне вече са играли в България и дори имат мач помежду си в столицата на турнира на ITF "Алианц Къп" с награден фонд 100 хиляди долара през 2010 година, когато испанката печели с 6:4, 6:1 на полуфиналите.

През този сезон 26-годишната Суарес Наваро, 19-а в света в момента, спечели първа титла от състезание на WТА, след като през април в Оейраш (Португалия) след успех на финала над рускинята Светлана Кузнецова с 6:4, 3:6, 6:4.

В турнирите от Големия шлем испанката стигна до четвъртфинал на "Ролан Гарос", където отстъпи на канадката Южени Бушар.

21-ата в света Корне идва в България за пети път. Тя игра на турнира на ITF в София и през 2011 година, когато отпадна на четвъртфинал. С титлата от турнира от категория "Интернешънъл" в Катовице (Полша) френската тенисистка си осигури участие в Турнира на шампионките за трети пореден сезон.

През 2012 година тя беше резерва и не влезе в игра, а миналата година игра в групите и записа победа над Мария Кириленко.

През сезона 24-годишната Корне има записани три победи над номер 1 в света Серина Уилямс, най-впечатляващата от които бе на Уимбълдън. В последствие тя достигна до осминафиналите в Лондон.

Другите успехи бяха в Дубай и в Ухан. Така тя стана първата тенисистка, която успява да победи Серина Уилямс три пъти в рамките на един сезон, след белгийката Жyстин Енен през 2007 година.

Осмата участничка почти сигурно ще бъде шампионка от Откритото първенство на САЩ през 2011 година Саманта Стоусър (Австралия), която участва в Турнира на шампионките и през миналия сезон.

Стоусър, 18-а в класацията на WТА в момента, може да бъде изместена от Светлана Кузнецова (Русия) или от Каролина Плишкова (Чехия) при силно представяне на турнира в Москва за купата на Кремъл през тази седмица.

Шампионката от Откритото първенство на САЩ 2004 и от "Ролан Гарос" 2009 Кузнецова ще се гарантира участие в София само при титла в руската столица, докато Плишкова може да спечели квота за турнира в "Арена Армеец" при достигане до финала в Москва и при положение, че в него не загуби от Кузнецова.