Италианката Флавия Пенета получава "уайлд кард" за WTA Турнира на шампионките в София, който ще се проведе в "Арена Армеец" от 28 октомври до 2 ноември.

Тя заменя контузената Йелена Янкович, която обяви, че пропуска остатъка от сезона. Така вече са известни пет от участничките в групите "Сердика" и "Средец" на състезанието.

Пенета се присъединява към притежателката на първата "уайлд кард" Цветана Пиронкова, Доминика Цибулкова, Екатерина Макарова и Андреа Петкович.

"Контузията ми в гърба ме тревожи и положението не се подобрява от известно време. За съжаление сезонът за мен приключи след турнира в Тянцзин. Надявах се да се видя с моите фенове в Москва и София, както и да участвам в двата турнира, но по лекарска препоръка трябва да започна веднага рехабилитация, за да бъда готова за игра до началото на следващата година", заяви Янкович, цитирана от БТА.

Флавия Пенета започна сезона отлично и през март спечели големия турнир в Индиън Уелс след победа на финала над Агнешка Радванска с 6:2, 6:1. В кариерата си 32-годишната тенисистка от Бриндизи е спечелила общо 10 титли в изиграните от нея 23 финала.

В турнирите от Големия шлем Пенета достигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия и на US Open.

Италианката играе от лятото двойки с легендата Мартина Хингис и двете вече успяха да спечелят титлата в китайския град Ухан, а преди това играха финали в Ийстборн и Ню Йорк.

В момента Флавия Пенета е 15-а в световната ранглиста и номер 14 в класацията Road to Singapore. Достигала е до номер 10 в класацията на WTA и е оглавявала ранглистата на двойки (заедно с Дулко).

Заедно с отбора на Италия, Пенета е печелила четири пъти "Фед къп" - през 2006, 2009, 2010 и 2013 година.