Новак Джокович елиминира Григор Димитров на 1/4-финалите, на турнира в Пекин.

Сърбинът стигна до успех от 6:2, 6:4 над хасковлията.

Не може обаче да не се отбележи, че този успех дойде най-вече на голямата му ефективност при точките за пробив и до голяма степен на слабото представяне на Димитров при своите сервис геймове.

Нашето момче показа добра игра, но пропиля отлични шансове за пробив в първия сет, а във втория върна на два пъти пробив пасив, но не си взе подаванията и подари сета на сърбина.
 
Това бе пета победа за сърбина над нашето момче от общо шест мача. 

С този успех серията на сърбина нарасна до 22 поредни победи в китайската столица, като единствената му загуба в Пекин дойде през 2008 година на Олимпийските игри. 
 



Първият сет започна първоначално по равностоен начин и двамата си взеха подаванията до 1:1. След това обаче нашето момче пропиля цели пет шанса да стигне до пробив при сервиса на противника.

Гришата успя да притисне сърбина с хубав форхенд и стигна до аванс от 15:40 при подаването на своя противник. След грешки от бекхенд обаче те бяха пропилени.

Ситуцията с грешката от бекхенд се повтори и при последвалата трета възможност за пробив. След двойна грешка на Ноле обаче нашето момче стигна до още един шанс - четвърти. Той обаче отново не успя да се възползва от него, след като сърбинът този път пласира хубав първи сервис.

При следващата точка за пробив Гришо не успя да спечели разиграването и в крайна сметка сърбинът се измъкна от трудната позиция и си взе подаването.

Още при следващия гейм сърбинът проби, след като Гришата направи много груба грешка от форхенд и изкара топката в аут.

Нашето момче постепенно заигра по-добре и в седмия гейм след много борба успя да достигне до точка за връщане на пробива, но тя бе неутрализирана от сърбина с хубав сервис.

При 5:2 Джокера проби за втори път и спечели сета, след като матира с прекрасен минаващ удар излезлия на мрежата Димитров.

Вторият сет започна равностойно. За съжаление Джоко поведе с пробив и 3:1 гейма след невероятно разиграване при което нашето момче се представи блестящо, а сърбинът спаси уникални топки. В крайна сметка късметът изневери на българина и той прати топката на сантиметри в аут.

По всичко изглеждаше, че може би интригата е убита, но хасковлията обърна сърбина в петия гейм. Ноле имаше аванс от 40:15 при подаването си, но до края не взе и точка. При равенство 40:40 той направи непредизвикана грешка, а след това след дълго разиграване нашето момче го матира с прекрасен удар от форхенд. 

Българинът обаче се провали при своето подаване и така обезмисли страхотната си работа от миналия сервис гейм. Нашето момче имаше аванс от 15:0 и 30:15 на своето подаване, но допусна пробив след двойна грешка и пресилен форхенд в аут. 

Джокера затвърди пробива и поведе с 5:2, а след това изпусна два мачбола при сервис на българина.

Сърбинът поведе с 30:0 при свой сервис с който можеше да затвори мача, но след страхотни разигравания нашето момче стигна до пробив, като матира сърбина с прекрасен минаващ удар. 

В следващия гейм нашето момче се представи трагично при своя сервис гейм и след двойна грешка подари мача на сърбина.