Първата ракета на българския тенис Григор Димитров за пръв път в кариерата си успя да се класира за третия кръг на "Уимбълдън".

Това стана, след като нашето момче успя да се справи с австралийския талант Люк Савил, който е 236-и в световната ранглиста, след 6:3, 6:2, 6:4. 

Toзи мач бе дебютен за нашето момче на Централния корт, на "Уимбълдън", след като вчера малко изненадващо организаторите предпочетоха хасковлията да бъде на този корт, вместо големия любимец на публиката Анди Мъри.

Следващият противник на Димитров ще бъде украинеца Александър Долгополов, който надделя над Бенямин Бекер.

С класирането си за третия кръг 23-годишният тенисист си осигури 71 хиляди британски паунда и 90 точки за световната ранглиста, но реално той ще добави само 45 към актива си. 
 



Първият сет започна равностойно, като двамат успяваха да си взимат подаванията, но Гришо все пак стигна до пробив за 4:2 гейма.

Въпросният гейм започна добре за Савил и той поведе с 30:0 при подаването си, но нашето момче стигна до две поредни точки, след което австралиецът на два пъти изкара подаването си в аут и така пробивът стана факт.

Димитров затвърди трудно пробива, като му се наложи да спасява точка за пробив, но все пак успя да поведе с 5:2., а до края си взе още едно подаване и така поведе със сет.

Вторият сет започна прекрасно за българина, който проби на нула подаването на своя противник, след което си взе и своя сервис гейм на нула, като това бе трети пореден гейм в който нашето момче не даде точка на противниковия състезател.

Прекрасната игра на Григор продължи и той достигна до втори пробив за 4:1 гейма аванс, след като неговият противник успя да спаси само две от трите точки за пробив и заби топката в мрежата си.

Хасковлията затвърди пробива и увеличи аванса си на 5:1 гейма, след което двамата си взеха по едно подаване и така преднината на Гришата набъбна с още сет.

Третият сет започна трудно за нашето момче, но все пак Гришата достигна до три точки за пробив при 2:2 гейма, но така и не успя да се възползва от шансовете си.

Нашето момче все пак стигна до така очаквания пробив в третия сет, след като неговият съперник направи двойна грешка в инфарктен момент и така Димитров поведе с 4:3.

Българинът без особени проблеми затвърди пробива, а след това двамата си размениха по едно подаване и в крайна сметка нашето момче стигна до успеха.