Първата ракета на българския тенис Григор Димитров изрази задоволството си от втората си победа на "Уимбълдън" и класирането си за третия кръг на турнира, което е първо подобно за нашето момче.

Той надделя над австралиеца Люк Савил в днешния си мач без никакви проблеми и следващото му препятствие ще бъде Александър Долгополов.

"Искам да кажа първо каква чест е за мен да играя на Централния корт. Това е мечтата на всяко едно дете и аз съм изключително щастлив, че излязох на този корт в мач като този", заяви Гришо на пресконференцията след днешния сблъсък.

"Опитвах се да бъда солиден и се чувствах комфортно, в крайна сметка постигнах убедителна победа. Самото стъпване на Централния корт е нещо, което ще помниш дълго време".

"Не са много хората, които могат да кажат "Бях на Централния корт и играх мач". Просто е страхотно", каза още той.

"Титла на "Уимбълдън"? Да, надявам се, но мисля мач за мач. Така трябва да се прави в съвременния тенис в който нивото е толкова високо и всеки играе добре".

"Принципно човек трябва да бъде оптимист не само заради прогнозите. В момента аз се чувствам комфортно и се надявам да остана още дълго време на този турнир", отсече българинът.