Днес бе изтеглен жребият за третия турнир от "Големия шлем" за тази календарна година - "Уимбълдън".

Шампионът от миналогодишното издание Анди Мъри е във втората четвърт на схемата и ще стартира срещу белгиеца Давид Гофен, а първият поставен противник, който може да срещне, е Роберто Батиста-Агут в третия кръг.

Представителят на домакините може да има тежки противници от 1/8-финалите, където има вероятност да се изправи срещу Фабио Фонини или Кевин Андерсон, а в 1/4-финалите сред възможните опоненти са Григор Димитров и Давид Ферер.

Новак Джокович, който пък е водач в основната схема и се намира в първата четвърт, ще започне участието си срещу Андрей Голубьов, а евентуалните му противници във втория и третия кръг са Радек Щепанек и Васек Поспишил. На 1/8-финалите може да срещне Жо-Вилфрид Цонга, а на 1/4-финал вероятните противници са Томаш Бердих или Ернест Гулбис.

Роджър Федерер е в третата четвърт и ще стартира срещу Паоло Лоренци, а Жил Мюлер и Жулиен Бенето го очакват във втория кръг при успех. Марсел Гранойерс и Никола Маю са варианти пред Фед за противници в трети кръг, а може да има и сблъсък с Йежи Янович на 1/8-финалите.

Може да има и швейцарски сблъсък срещу Стан Вавринка на 1/4-финалите.

Рафа Надал пък е в последната четвъртина на схемата и ще има трудно препятствие за началото на турнира - намиращият се в превъзходна форма словак Мартин Клижан, а във втория кръг може да срещне кошмарния за него чех Лукаш Росол, стига той да преодолее в първия кръг Беноа Пер.

Испанецът може да срещне Иво Карлович в третия кръг, а на 1/8-финалите има вариант да се изправи срещу Ришар Гаске или Гаел Монфис. На 1/4-финал е възможно сблъсък срещу Кеи Нишикори или Милош Раонич.