
Само за 49 минути игра Филип Печнер и Юрген Мелцер спечелиха титлата на двойки на US Open, след победа с 6-2, 6-2 над полския тандем Марчин Матковски и Мариуш Фирстенберг.
Титлата остава в германо-австрийската двойка, но обвиненията към Филип Печнер валят едно след друго.
При резултат 2-2 гейма и 30-30 точки във втория сет топката бе изпратена към тялото на германеца, който имаше късмет, тъй като кълбото го удари в крака и се върна в половината на поляците - точка за Печнер и Мелцер, която после доведе до пробив и спечелен втори сет.
Според правилата на тениса точката трябваше да бъде зачетена за поляците, но главният съдия на стола не видя ситуацията и навярно бе един от малкото хора на корта, който не разбра какво се случва.
Днес полският тандем открито обвини Печнер, че е излъгал съдията на стола за ситуацията, че е върнал топката с ракета си. От видеото се вижда, че германецът прави опит да удари кълбото със своята ракета, но го пропуска. За сметка на това кракът му е на точното място.
Филип Печнер вече заяви, че се чувства щастлив от трофея и не отдава значение на случилото се, като особено показателна беше реакцията му при награждаването, когато той най-безцеременно се изплези, куфеейки с купата.
Ето я и скандалната ситуация:
Напиши коментар
Титлата остава в германо-австрийската двойка, но обвиненията към Филип Печнер валят едно след друго.
При резултат 2-2 гейма и 30-30 точки във втория сет топката бе изпратена към тялото на германеца, който имаше късмет, тъй като кълбото го удари в крака и се върна в половината на поляците - точка за Печнер и Мелцер, която после доведе до пробив и спечелен втори сет.
Според правилата на тениса точката трябваше да бъде зачетена за поляците, но главният съдия на стола не видя ситуацията и навярно бе един от малкото хора на корта, който не разбра какво се случва.
Днес полският тандем открито обвини Печнер, че е излъгал съдията на стола за ситуацията, че е върнал топката с ракета си. От видеото се вижда, че германецът прави опит да удари кълбото със своята ракета, но го пропуска. За сметка на това кракът му е на точното място.
Филип Печнер вече заяви, че се чувства щастлив от трофея и не отдава значение на случилото се, като особено показателна беше реакцията му при награждаването, когато той най-безцеременно се изплези, куфеейки с купата.
Ето я и скандалната ситуация:
Коментари
Напиши коментарНапиши коментар