Най-добрият наш тенисист Григор Димитров започна с безпроблемна победа участието си на първия за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия в Мелбърн.

Младият хасковлия имаше малшанса да не попадне в основната схема на надпреварата, но днес в първия квалификационен кръг показа, че е готов на всичко да си проправи път към най-добрите 128.

В двубой на корт номер 11, приключил преди броени минути, Григор Димитров буквално прегази 213-ия в световната ранглиста Матео Виола (Ит), записвайки категоричен успех с 6/1, 6/1.

Срещата бе отлагана неколкократно заради проливните дъждове над Мелбърн парк, но това по всичко изглежда не разконцентрира нашият състезател, който след като позволи на своя опонент да спечели началния гейм, записа серия от 11 поредни в своя полза и на практика стигна до крайния успех.

Така Гришо, който е поставен под номер 3 в пресявките, вече си осигури 8 точки за световната ранглиста, а следващият негов съперник ще бъде победителят от сблъсъка между Реда Ел Амрани и Марек Семян.

Резултатите до момента:

I квалификационен кръг:
Жан-Рене Лиснар 6 7
Марк Жикел 3 6
Никола Маю 6 6
Люк Савил 0 1
Денис Гремелмайер 6 3 6
Виктор Кривой 2 6 3
Алекс Кузнецов 7 7
Лукаш Росол 5 6
Данай Удомчоке 6 6
Игор Сислинг 4 1