Лео Меси призна, че е искал сам да стреля по време на решителната акция срещу Швейцария и едва в последния момент е решил да подаде на Анхел ди Мария.

Той от своя страна вкара победния гол в 117-та минута за победата на Аржентина с 1:0 срещу "Кръстоносците" на осминафиналите на световното първенство.

"Първоначално мислех аз да стрелям, но след това видях Фидео и му подадох на него", обясни след срещата Меси, който за 4-ти пореден път бе избран за играч на мача.

"Не знам дали заслужавахме победата или не, но важното нещо е, че сме на следващия етап, което искахме. Беше трудно, но знаехме, че ще е така. Важното нещо е, че все още сме в турнира".

"На моменти бяхме изключително нервни, защото не можехме да стигнем до гола и всяка грешка можеше да ни изхвърли от турнира. Минутите продължаваха да текат, а ние не искахме да се стига до дузпи".

"Знаем, че всеки мач ще бъде изключително оспорван и ще бъде решен от най-малките детайли. Някои много големи отбори, които никой не очакваше вече напуснаха. И има други, които са още в турнира и никой не очакваше. Това е световно първенство и няма лесни съперници".