Треньорът на Швейцария Отмар Хицфелд обяви, че напуска не само поста на национален селекционер, но и треньорската професия изобщо.

Неговият тим отпадна драматично от световното първенство, след като загуби с 0:1 от Аржентина с гол в 117-та минута а след това на свой ред гредата попречи да се стигне до изравняване.

В кариерата си 65-годишният специалист води на два пъти Байерн Мюнхен, преди това бе треньор още на Борусия Дортмунд и три отбора в родината си. Той има общо 7 титли на Германия, като два пъти  триумфира и в Шампионската Лига.

"Работата ми като треньор приключва тук", заяви след мача Хицфелд.

"Горд съм от кариерата си. Сега ще работя за телевизия. Така поне няма да губя мачове. Предстои ми спокоен живот".

По отношение на мача, Хицфелд коментира:

"Изиграхме мача, който трябваше да изиграем, но сами видяхте какво може да направи Аржентина, когато има пространство. Ако бяхме излезли да ги атакуваме, може би те щяха да вкарат повече голове от Франция".

"Идеята бе да спрем Меси като поставим три или четири защитника пред него. Но когато си срещу такъв отбор, не можеш да се концентрираш само върху един играч, както показа Ди Мария".

"Нужен бе страхотен завършващ удар, за да бъде преодолян Беналио. Искам да поздравя играчите за начина, по който реагираха накрая. Днес Швейцария заслужи признанието на много хора по света и можем да си тръгнем с високо вдигнати глави".